Kapcsolatfelvétel: 06 20 2790222


Schüssler-sók

Mit is értünk Schüssler-só név alatt és kiknek a nevéhez fűződik ez a nagyszerű rendszer?

Dr. Wilhem Heinrich Schüssler (1821-1898) német homeopata orvos fejlesztette ki. Schüssler neve mellett még Jacob Moleschott holland fiziológus és Dr. Rudolf Virchow német orvos nevét is meg kell említeni, hiszen ők is hozzájárultak, hogy ez a nagyszerű és hatékony módszer kialakuljon. Schüsslernek terápiás rendszerével sikerült megalkotnia egy egyszerűbben kezelhető, de hatékony ún. mini homeopátiát. Rendszerének lényege, hogy az ingerterápia segítségével a sejten belüli hiányállapotokat szünteti meg, és elősegíti az egyensúlyi állapot visszaállítását. A hiányt nem direkt szünteti meg, hanem ingert ad a szervezet számára, hogy mit kell tennie a pótlás érdekében. Összesen 12-féle esszenciális só alkotja főrendszerét, melyet funkció szereknek nevezett el. Ezek az ásványi anyagok megtalálhatók a vérben és a szövetekben.

virag_atlatszo_körvonalas   virag_atlatszo_körvonalas   virag_atlatszo_körvonalas

Schüsslernek meggyőződése volt, hogy minden elváltozást, mely az életfolyamatokban problémaként jelentkezik, sejtszinten kell keresni. Az ásványi sókat sikerült úgy kifejlesztenie, hogy azok a sejtek számára felvehetőek legyenek. Rendszerének a biokémiai nevet adta, mely szó jelentése alapján foglalkozik az élő szervezetekben végbemenő reakciókkal és kémiai felépítéssel. A 12 db funkció szer mellett megalkotta a kiegészítő szereket is, melyeket napjainkban is bővítenek az ezzel a területtel foglalkozó szakemberek.

virag_atlatszo_körvonalas   virag_atlatszo_körvonalas   virag_atlatszo_körvonalas

Schüssler 1898-ban bekövetkezett halála után Dr. Kurt Hickethier német orvos dolgozta ki részletesen a Schüssler-féle arcdiagnosztikát. Megfigyelték az ásványi sók funkcióit, melyek jól körülhatárolhatók és sajátos elváltozásokat hoznak létre a bőrön, amelyek különösen az arcon nagyon jól megfigyelhetők. Ezek az elváltozások vagy jelek lehetnek az arcon a különböző színek, rugalmasság béli eltérések, ráncok, értágulatok, májfoltok és pattanások megjelenése, valamint fokozott zsírosodás észlelése.

virag_atlatszo_körvonalas   virag_atlatszo_körvonalas   virag_atlatszo_körvonalas

Hogyan néznek ki a Schüssler-sók?

Magyarországon a tabletta forma érhető el, melyet a német DHU cég készít, és a patikákban lehet megvásárolni. Magyarországi kiszerelés: 20 gramm, mely 80 db tablettát tartalmaz.