Kapcsolatfelvétel: 06 20 2790222


Home » Babamasszázs oktatás » Várandós kismamáknak » Általános ismertető

Általános ismertető

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy az érintés, simogatás és az ölelés fontos a lelkünk és a fizikai testünk egészségének megőrzése érdekében. Több kutatás bizonyította, hogy sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és természetesen egészségesebb az az ember, akit naponta megölelnek és akihez szeretetteljesen hozzáérnek.

virag_atlatszo_körvonalas virag_atlatszo_körvonalas virag_atlatszo_körvonalas

„ A bennünk élő örök gyermek visszavágyik az anyai biztonságba, a szeretet ölébe. Lett légyen az író, tanár, kétkezi munkás, vagy akár a felületen csillogó-villogó közszereplő. A lelke mélyén mindenki simogatásra vágyik.” (Jókai Anna)

virag_atlatszo_körvonalas virag_atlatszo_körvonalas virag_atlatszo_körvonalas

A testi kontaktus iránti igényünk már egészen születésünktől jelen van az életünkben, és nagyon hálás lehet édesanyjának és édesapjának az a gyermek, aki már egészen pici korban simogatást, ölelést, ringatást és babamasszázst kap. A várandós anyukák részére kialakított babamasszázs tanfolyamon már előre elsajátítható a masszázs, amit a kisbaba érkezése után alkalmazni tud az anyuka. Természetesen kispapák is megtanulhatják ezt a technikát, melynek alkalmazásával erősíthetik majd kapcsolatukat gyermekükkel. Az öt szeretetnyelvből az érintéssel, dicsérő szavakkal és a minőségi együtt töltött idővel tudjuk támogatni gyermekünk harmonikus testi és lelki fejlődését már ilyen pici korban is.

virag_atlatszo_körvonalas virag_atlatszo_körvonalas virag_atlatszo_körvonalas

A tanfolyamon élethű csecsemőbabákon tanuljuk meg a babamasszázs simító, lazító fogásait. A gyakorlat mellett megismerjük az ayurvéda alapjait, a felnőtt és a babák testtípusait. A masszázs mozdulatai könnyen elsajátíthatók, és a csemete érkezése után – rendszeres alkalmazás mellett sok örömet ad babának és mamának egyaránt. Mind a gyakorlati részben, mind az elméletben az ayurvéda lesz segítségünkre, mely egy ötezer éves indiai védikus tudomány. Legfontosabb jellemzője, hogy a babák személyiségének és testtípusának figyelembevételével alakítja ki a gyermekekkel való törődést.

virag_atlatszo_körvonalas virag_atlatszo_körvonalas virag_atlatszo_körvonalas

Miért alkalmazd kisbabádnál az ayurvédikus babamasszázst?

  • mert személyre szabott gondoskodást adhatsz kisbabád részére,
  • immunrendszer erősítő hatású,
  • ellazítja az izmokat, megtartja a test rugalmasságát, segíti a mozgáskoordinációt,
  • javítja a vérkeringést, a test oxigénellátottságát,
  • támogatja a gyermek testi, illetve szellemi fejlődését,
  • oldja a fizikai és az érzelmi feszültségeket, ezáltal csökken a baba és a mama szervezetében a stresszhormon szint, mely békésebbé teszi a gyermeket,
  • lazító hatása által hozzájárul a kisbaba nyugodt alvásához,
  • rendszeres használatával enyhíthetők a pocak fájdalmak,
  • minőségi, aktívan együtt töltött idő, mely még jobban elmélyíti a baba-mama kapcsolatot,
  • a szeretetteljes masszázzsal eltöltött idő fokozza az édesanya tejtermelését, így alkalmazásával a szoptatási időszak hosszabbítható.

virag_atlatszo_körvonalas virag_atlatszo_körvonalas virag_atlatszo_körvonalas

Mikortól végezhető a babamasszázs?

Újszülött kortól, a köldökcsonk leesését követően kezdhető, és a baba 1 éves koráig célszerű rendszeresen végezni, természetesen folytatható ezután is, míg a babának és a mamának is jólesik.